o weet je altijd de juiste keuzes te maken. Keuzes die jou verder brengen!

Blijf gefocust, zorg dat je niet afhaakt

Je kunt geen 10 kilo afvallen als je blijft denken en doen vanuit jouw ‘oude ik’. Wie je was, heeft je gebracht waar je nu bent. Wie je was, heeft ervoor gezorgd hoe je er nu uitziet. De reden dat jij geen resultaat haalt, komt dus door jezelf. Wie jij nu bent, is het resultaat van wat jij wel en niet doet.  

Wil je gezonder leven, een succesvoller bedrijf of kilo’s kwijt, dan zul je dus echt anders moeten gaan leven. Wil jij die persoon zijn die consistent doet wat nodig is om een bepaald doel te behalen? Dan is het belangrijk om een goed plan van aanpak te maken.  

In je plan van aanpak beschrijf je:  

  • Waar je staat op het moment van starten (punt A) 
  • Heel specifiek je doel: wat wil je behalen en wanneer? (punt B) 
  • Wat je moet doen om je doel te behalen (hoe en wanneer)  
  • Of je alle kennis en vaardigheden in huis hebt om te doen wat nodig is. Zo niet, dan zorg je dat je het krijgt of dat je een coach/trainer inhuurt om je te helpen.  
  • De beste versie van jezelf: wie jij wilt zijn.  

Vanaf dan is het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen. Zeg tegen jezelf: ‘Ik ben verantwoordelijk, integer, eerlijk, consistent, voorbereid, gefocust en resultaatgericht.’ Door dit dagelijks te zeggen, ga je het voelen en jezelf er ook naar gedragen.  

Blijf je je hiernaar gedragen en de keuzes maken zoals je ze hebt gepland; dan verzeker ik dat jij het resultaat krijgt wat jij graag wilt. Simpel toch?  

Binnenkort starten we weer met een nieuw Growth Program. Drie maanden lang onder begeleiding van een trainer en mental coach werken aan jouw gezondheid, patronen en leefstijl.  Om je alvast een voorproefje te geven, hebben we deze week een interessante download voor je: ‘Blijf focussen op jouw doel’.  

bekijk meer onderwerpen