Karlijn voeding

Stop jezelf te saboteren

Je weet wat je wilt bereiken en hebt een goed plan van aanpak: je weet wat je moet doen en laten om jouw doel te behalen. Je hebt je verdiept in welke patronen je had die niet werkten en hebt bepaald wat je moet doen en wie je moet zijn om jouw gewenste resultaat te krijgen. Kortom: je gaat oude (niet-werkende) patronen vervangen door nieuwe (wel-werkende) patronen.  

Herkenbaar? 
Vol energie en motivatie ga je aan de slag. De eerste weken gaan goed; je ligt op koers, je hebt resultaat en je voelt je goed. Je krijgt meer zelfvertrouwen en bent (terecht) trots. In week drie word je uitgenodigd voor een etentje bij vrienden. Daarbij worden onder andere frietjes op tafel gezet. ‘Ach, een paar moet kunnen’, denk je terwijl je er nog een schep mayonaise bij doet. Ik kan je vertellen: dit is het begin van het einde, want elke keer dat jij het toelaat om dingen te doen die niet passen binnen jouw nieuwe patronen, maak je de saboteur in jou sterker en sterker.  

Reptielenbrein 
Jouw saboteur (je reptielenbrein) wil maar één ding: zorgen dat je blijft doen wat je altijd deed, zodat je blijft houden wat je altijd had. Deze saboteur is een overlevingsmechanisme. Het heeft een absoluut commitment op comfort en jouw niet-werkende patronen. Als je wél resultaat wilt boeken, dan moet je dus bewust worden wanneer je reptielenbrein (jouw saboteur) jou probeert te beïnvloeden met een verhaal, een emotie, een stemming of een gevoel. Zoals bijvoorbeeld dat een reep chocola je helpt je blijer te voelen. Als je helder nadenkt, dan weet je dat dat niet waar is en jou ook niet gaat helpen jouw doel te bereiken. Jouw reptielenbrein staat 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar aan. Dit gaat automatisch, er is geen aan- of uitknop. Het is dus belangrijk dat je ‘m gaat herkennen! 

Alleen jij kunt dit doen 
Je hebt alleen je eigen bewustwording, je eigen rationele vermogen, om jouw reptielenbrein te herkennen en aan de kant te zetten. Alleen jij kunt dat reptielenbrein negeren. Alleen jij kunt de keuze maken om je aan je plan van aanpak te houden. Wees bewust van je saboteur en blijf kiezen voor dat wat je met jezelf hebt afgesproken. Wees wie je moet zijn en leef ernaar! 

Start Growth Program 
Tijdens ons Growth Program kijken we waar je nu staat. We creëren heldere en duidelijk doelen, maken een werkend plan van aanpak en zorgen dat je bewust bent en blijft van wat je moet doen om jouw doel te behalen. We zorgen dat je jouw reptielenbrein gaat (en blijft) herkennen, zodat je daar geen gehoor meer aan gaat geven. Op 1 april starten we met een nieuw Growth Program. Er is plek voor 10 mensen die willen werken aan een nieuwe leefstijl en nieuwe patronen. We leren je wat je moet doen om jouw doel te behalen en stoppen pas als je dat doel bereikt hebt!  

Interesse? Meld je hier aan!  
We gaan graag samen met jou aan de slag! 

bekijk meer onderwerpen