Bij Infinite Growth ligt de focus op groei. Lichamelijke groei (Body), groei in mindset (Lifestyle) en groei in zakelijke successen (Business).

Verantwoorde keuzes maken tijdens het kerstdiner

De feestdagen staan voor de deur. Dat betekent voor velen van ons: veel eten en drinken. Zonde eigenlijk, want je hebt het hele jaar hard gewerkt aan een gezond en fit lijf. Voor je het weet heb je alle feestdagen volgepland met gezellige brunches en diners. Je gezelschap blijft je je maar lekkere hapjes en drankjes aanbieden; dus voor je het weet ben je vele calorieën verder en lig je de ochtend daarna weer te balen in je bed. Hoe voorkom je dit? We geven je graag een aantal tips.  

Zo kom je gezond de feestdagen door:  
O Ga je bij vrienden eten? Vraag of ze rekening met jouw eetschema kunnen houden;  
O Of vraag of je zelf eten voor jezelf mee mag nemen vanwege je eetschema; 
O Spreek vooraf met jezelf af hoeveel glazen alcohol je neemt; 
O Spreek vooraf met jezelf af wat je wel en niet gaat eten; 
O Compenseer de extra calorieën door tijdens de feestdagen ook te bewegen (bijv. hardlopen) 
O Nodig je gasten bij je thuis uit; dan heb je zelf de controle wat er wordt gegeten. 

Feiten en fabels 
Even voor alle duidelijkheid; je wordt niet dik tussen kerst en oud en nieuw, maar tussen oud en nieuw en kerst. Je komt tijdens de feestdagen heus wel wat aan, maar dat is niet waar het écht mis is gegaan. Waarschijnlijk heb je het hele jaar door te veel gegeten en gedronken en daarnaast te weinig beweging gehad. Want feit is: als je meer verbrandt dan dat je tot je neemt, val je af.  

Pak je verantwoordelijkheid 
Wil je tijdens de feestdagen genieten, gezond eten én fit blijven? Pak dan je verantwoordelijkheid voor wat jij wilt bereiken. Wil jij nog 5 kilo afvallen? Of strakker worden? Laat dan wat daarvoor nodig is. Ook wanneer je gezelschap je probeert over te halen. Blijf tijdens de feestdagen bewust door bewust de keuzes te (blijven) maken waar jij achterstaat. En mocht je onverhoopt toch iets te veel gegeten hebben; zorg dan voor wat extra beweging tijdens de feestdagen. Hardlopen voor het ontbijt of wandelen na de lunch, gelijk even een momentje voor jezelf en een frisse neus. Win-win!  

Namens het Team van Infinite Growth:  
Fijne feestdagen en een gezond en sportief 2022!   

bekijk meer onderwerpen