Danielle: ‘Het probleem zat in mijn hoofd’

Danielle Gerlofs (30 jaar) woont in Sneek, werkt bij Talpa in Laren en sport twee keer per week bij Infinite Growth in Apeldoorn. “Gelukkig vind ik autorijden niet vervelend”, lacht de stoere Friezin. 

Hoe kwam je bij Infinite Growth terecht? “Ik zat niet lekker in mijn vel, had allerlei klachten. Ik had het gevoel dat ik overwerkt was, dus heb aan de bel getrokken bij de HR-afdeling van Talpa. Zij brachten mij in contact met arbodienst BrinQer. Vanuit BrinQer werd ik begin maart naar Infinite Growth gestuurd voor een coachingstraject van een half jaar.”

Wat heb je bij Infinite Growth bereikt?
“Een fantastisch resultaat; ik voel me veel beter dan een half jaar geleden. Robbert zei tijdens de coachingsgesprekken waar het op stond. Dat was ik niet gewend. Hij is realistisch: geen bullshit maar aanpakken. Hij vroeg bij de start hoe ik het zou vinden als ik over een half jaar een andere Danielle zou zijn. Dat vond ik eng en spannend tegelijk. Maar hij heeft gelijk gekregen. En dat voelt geweldig!” 

Waardoor heb je succes behaald? “De aanpak is anders dan bij andere clubs. Robbert was tijdens de coachingsgesprekken heel direct. Geen excuses, maar zeggen waar het op staat: leven naar wie je wilt zijn. In het begin was dat niet makkelijk, maar door vol te houden is het wel gelukt.” 

Hoe vond je de trainingen?
“De sfeer is leuk; ik ging met plezier naar de trainingen. Jop en Valentin zijn leuke gasten en weten waar ze het over hebben. Infinite Growth is een kleine toegankelijke club; iedereen weet wie je bent. Bovendien hebben de trainers vrij snel door hoe je in elkaar zit en weten ze waar je struggles zitten. Zo weten ze elke keer weer het randje op te zoeken, want daar zit de groei.”

Wat is er veranderd? “Aan het begin van het coachingstraject werd mij gevraagd welke Danielle ik was en welke Danielle ik wilde zijn. Dat had ik duidelijk voor ogen: ik wilde weer positief in het leven staan (net als vroeger), ik wilde zelfverzekerder zijn, mezelf niet meer vergelijken met anderen, in mijn eigen kracht staan en me fitter voelen. Nu, een half jaar later, kan ik zeggen dat dat allemaal gelukt is!”

Waarom sporten én coaching? “In het begin vroeg ik me echt af waarom ik naast de coachingsgesprekken ook moest sporten. Ik was namelijk niet te zwaar of te dik. Ik heb vooral het plezier van sporten weer teruggevonden. Ik train nu 2 keer per week bij Infinite Growth en daarnaast loop ik 1 á 2 keer per week hard. Over drie weken ga ik zelfs de Dam tot Dam lopen!”

Wat is voor jou de meerwaarde van Infinite Growth? “Robbert pakt echt met een andere insteek je problemen aan. Er wordt niet gekeken naar je verleden en waar je problemen vandaan komen. Het draait vooral om bewust maken van je gedrag. Hij houdt je een spiegel voor: als je dit doet, krijg je dat. Ik kwam erachter dat het probleem in mijn hoofd zat. Ik zat altijd in mijn comfortzone, terwijl groei juist buiten je comfortzone zit. Dit had ook zijn effect in mijn dagelijkse leven. Ik durfde opens confrontaties aan te gaan die ik daarvoor uit de weg ging. Rug recht en gaan. En dan na afloop beseffen dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk was. Het heeft me echt sterker gemaakt.” 

bekijk meer onderwerpen