Marnes: ‘Ik zou mezelf nooit zo kunnen uitdagen in een fitnessclub’

Marnes Bekamp (38) is vader van 2 jongens (4 en 5 jaar) en eigenaar van MASE TRADING Machinery Attachments B.V. in Vaassen. Hij kent alle sportclubs uit de regio. “Ik ben overal wel eens binnengestapt, maar echt lang hield ik het nooit vol. Het moest anders, maar hoe?” Inmiddels sport deze ondernemer 2 jaar bij Infinite Growth. “Twee keer per week rijd ik naar Apeldoorn en werk ik me ‘s ochtends vroeg in het zweet.” We vroegen hem waarom hij het dit keer wel volhoudt.

Hoe ziet jouw leven eruit? MASE TRADING groeit hard. Maar daardoor is de werkdruk ook hoog. Ondanks dat ik er energie van krijg, ben ik erachter gekomen dat ik ook een lichamelijke uitlaatklep nodig heb. Ik was al jaren op zoek naar een vorm van beweging die bij me paste. Ik hoorde John en Carla (van Tongeren) over Infinite Growth vertellen. Ze trainden er met plezier en hadden beide succes. Ik werd nieuwsgierig, wilde het ook wel eens proberen. Op dat moment werd ik twee jaar begeleid door een voedings- en gewichtsconsulente. Ik wandelde toen veel omdat sporten niet mijn ding was. Dacht ik.”

Dacht je? Hoezo ‘dacht’? “Ja, want ik vind het trainen inmiddels zo leuk, dat ik het echt mis als ik een keer niet ga. Toen ik er in 2020 mee begon, was het echt niet leuk. Een wall-sit van 15 seconden (tegen de muur aan zitten) was al te veel voor me.”

Maar je bent wel doorgegaan? “Ja, ik heb er zelfs plezier in nu! De trainingen zijn heel uitdagend opgebouwd. Ik zou mezelf nooit zo kunnen uitdagen in een fitnessclub. Daar loop ik met mijn handdoek van apparaat naar apparaat en ben ik er al snel klaar mee. Nu kom ik thuis met rood doorlopen ogen en kan ik zeggen dat ik 120 keer heb opgedrukt en 40 wallballshots heb gedaan. Door de 8-wekelijkse testweken zie je dat je groeit; je houdt het langer vol en/of wordt sterker.”  

Hoe zie jij sporten nu? “Als ik terugkijk naar mijn leven, denk ik: was ik hier maar veel eerder mee gestart. Ik was altijd druk, zowel op de zaak als thuis met mijn gezin. Bewegen stond absoluut niet bovenaan mijn prioriteitenlijstje. Terwijl ik nu weet dat het juist heel belangrijk is om op de andere vlakken goed te blijven functioneren. Het is een stuk ontlading.”

Wat heb je bereikt? “Ik ben vooral fitter. Als ik nu 7 km ga hardlopen, lig ik er daarna niet helemaal af. Toen ik startte bij Infinie Growth kon ik amper 10 burpees in een minuut doen, op dit moment red ik de 20 tot 23 burpees. Datzelfde geldt voor de airsquat; ik haal er nu 74 per minuut. Wie had dat ooit gedacht, haha.”

Waar ligt jouw valkuil? “De ene periode sport ik heel fanatiek, de andere periode sluipt het er bij in door gezellige borrels en feestjes. Op die momenten raak ik minder gemotiveerd en zeg ik sneller een training af. Gelukkig heb ik dan Robbert en Jop die mij eraan herinneren dat sport en voeding minstens zo belangrijk is.”

En het kostenplaatje? “Het is een investering, maar daardoor is het voor mij ook een stok achter de deur. Ik vind de trainingen van Robbert en Jop erg fijn. En als ik er een paar keer niet ben, dan bellen ze me op: ‘Gaat het goed met je?’ Dat houdt me scherp en zorgt dat ik niet verslap.”

bekijk meer onderwerpen